De batterij opladen is van groot belang!

Jutta heeft voor Waddenzorg weer een leuke blog gemaakt. Deze keer schrijft ze over ‘je batterij opladen’. Dat dit van groot belang is weet iedereen wel. Maar lang niet iedereen doet er iets mee. In deze blog kun je 3 tips vinden om je batterij op te laden.

#1 Rust
Het is niet goed voor een mens om alsmaar door te blijven gaan en ten alle tijden op scherp te staan. Op een gegeven moment zul je dan ook merken, dat je alles met weinig energie moet uitvoeren. Dat komt omdat je batterij leeg loopt. Het is van uitzonderlijk belang dat je af en toe rust neemt van je dagelijkse bezigheden. Hierdoor kan je batterij weer herstellen, dit noemen we herstelperiodes. Ik ben laatst zelf samen met mijn gezin een paar dagen weggeweest naar Noord-Brabant. Deze paar dagen waarin ik uit mijn dagelijkse omgeving was, hebben mij heel erg geholpen met het opnieuw opladen van mijn persoonlijke batterij.

#2 inzicht
Nu je rust hebt genomen en je hoofd leeg is, heb je ruimte gemaakt voor nieuwe inzichten. Je kunt nu gaan nadenken over wat je echt belangrijk vind en wat jou ervan weerhoudt om hier elke dag mee bezig te zijn. Ik kreeg tijdens mijn vakantie naar Noord-Brabant erg veel inspiratie om dit jaar veel te gaan vloggen en blogs te schrijven. Daarnaast wil ik ook graag weer een opleiding gaan volgen zodat ik nog meer kan inspelen op mijn krachtpunten. Het lijkt me leuk om een opleiding tot coach voor autisme te gaan volgen omdat ik hier al erg veel ervaring mee heb. Deze inzichten hebben mij erg veel energie gegeven en ik heb me tijdens de vakantie voorgenomen om er bij terugkomst alles aan te doen om deze doelen voor mezelf te realiseren.

#3 Lichamelijke en mentale gezondheid
Je hebt nu veel kunnen nadenken over wat jij belangrijk vindt, maar hoe zorg jij ervoor dat je hersenen opgeladen blijven zodat je deze ideeën vasthoud? En hoe zorg jij ervoor dat je lichaam fit genoeg is om deze ideeën daadwerkelijk uit te voeren? Voor je mentale en lichamelijke gezondheid is het van groot belang dat je genoeg sport. Ik zelf laad mijn batterij graag op door te fitnessen. Nu weet ik dat de sportscholen tijdens het afgelopen jaar voor een groot deel gesloten zijn geweest, maar ze zijn weer open dus is het tijd om hier weer gebruik van te maken. Misschien ben je wel niet meer tevreden over je uiterlijk omdat je een lange tijd niet hebt kunnen sporten, ik zelf moet door het vele stilzitten ook een aantal kilo kwijtraken en daar baal ik van. Het beste wat je kan doen is dit gebruiken als motivatie om zoveel mogelijk naar de sportschool en/of naar buiten te gaan. zodat je niet alleen je gewenste lichaam vormt maar ook nog eens elke keer dat je naar de sportschool gaat je persoonlijke batterij oplaad. Met frisse en nieuwe energie kun jij er dan weer tegenaan!

Ook leuk om te lezen: