Blokzorg

Heading Icon

Waddenzorg biedt ook zogeheten blokzorg aan. Blokzorg is zorg gedurende een opeenvolgend aantal uren. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan thuiszorg van bijvoorbeeld 2, 4 of 8 uur.

Blokzorg kan nodig zijn in de ochtend om uit bed te komen en wellicht ook later op de dag bij het voorbereiden om naar bed te gaan. Zo kunt u met Waddenzorg in uw eigen tempo wakker worden en aan de nieuwe dag beginnen. Vooral voor dementerende patiënten is deze vorm van zorgverlening erg belangrijk. Door gebruik te maken van de thuiszorg van Waddenzorg, kan er een vertrouwensband ontstaan. Iedere keer dezelfde zorgverlener aan uw bed, zorgt ervoor dat er een gevoel van herkenning en veiligheid wordt gecreëerd. Dementie is slechts een voorbeeld, maar blokzorg kan bijvoorbeeld ook erg baat hebben bij ALS-patiënten.

Daarnaast is blokzorg uitermate geschikt voor hulp bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Het doel van bij de zorg van de patiënten is in eerste instantie om de zelfredzaamheid te stimuleren en tekorten daarin aan te vullen. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de lichamelijke en geestelijke vermogens van de patiënt. Het begrip wordt vooral in de zorg gebruikt om te bepalen in hoeverre iemand zelfredzaam is. Iemand die heel weinig ADL-verrichtingen zelf kan doen zal veel hulp nodig hebben en misschien zelfs in een verpleegtehuis verzorgd dienen te worden.

Een ruime greep uit de ADL waarmee Waddenzorg u kan ondersteunen:

Eten en drinken
Het innemen van medicijnen
Aan- en uitkleden
Praten
Toiletbezoeken
Lichamelijke hygiëne
Ondersteuning bij het reizen
Activiteiten ondernemen (zoals sporten of het uitoefenen van een hobby)

Bij een langere aanwezigheid van Waddenzorg, kan ik de situatie bij u thuis goed observeren. Hierdoor kan ik beter bijsturen en de zorg (in overleg met u) aanpassen op hetgeen wat nodig is.

Blokzorg is tevens niet enkel ter ondersteuning van de zorgaanvrager, maar wordt ook veelal ingezet als ondersteuning (of verlichting) van mantelzorgers.

In al deze gevallen kan Waddenzorg gepaste zorg bieden. Om contact op te nemen met Waddenzorg, kunt u terecht op onze contactpagina.