CTB geschoold

Heading Icon

CTB staat voor Centrum Thuis Beademing en is vereist wanneer er thuisbeademing plaats vindt. Waddenzorg kan ik de zorg bieden die u nodig heeft als het gaat om thuisbeademing.

Bij thuisbeademing is er sprake van chronische beademing. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van de ziekte ALS, waarbij ook de ademhalingsspier zal verzwakken en niet meer sterk genoeg zal zijn om zelfstandig te kunnen ademen. In dat geval spreken we ook wel van chronische beademing. Chronische beademing betekent dat de patiënt in principe levenslang beademend wordt.

Wanneer de patiënt besluit tot chronische beademing en het CTB besluit dat beademing nodig is, volgt een opname om de beademing in te stellen. Dit is een (ziekenhuis)opname van enkele dagen tot twee weken. Tijdens deze opname wordt ’s nachts tijdens de slaap de kwaliteit van de ademhaling onderzocht. Deze opname is nodig om de beademingsmachine in te stellen, om te wennen aan de beademing en om voorbereid te worden op het beademen ’s nachts thuis.

Men kan naar huis zodra de beademing goed is ingesteld en de beademing vertrouwd voelt en veilig verloopt. Het CTB zal daarna de beademing thuis blijven begeleiden. Chronische thuisbeademing geneest de aandoening niet; het geeft ondersteuning in de ademhaling en verbetert de kwaliteit van leven.

Waddenzorg is CTB-geschoold en deskundig op het gebied van thuisbeademing. Ik stel u in op de juiste vorm van beademing en begeleid u in uw thuissituatie. Waddenzorg controleert daarnaast regelmatig hoe het met de patiënt is en of de apparatuur naar behoren werkt, danwel blijft werken. Indien het nodig is, passen we de zaken aan. Hiermee zorgt Waddenzorg ervoor dat de beademing zo effectief mogelijk blijft verlopen.

Om contact op te nemen met Waddenzorg, kunt u terecht op onze contactpagina.