Waddenzorg: net dat beetje extra aandacht en verzorging!

Jutta - Waddenzorg

Extra aandacht en verzorging
Een beetje extra aandacht en verzorging, zo af en toe verlangen we daar allemaal wel naar. Meestal kunnen we daar zelf voor zorgen. Onszelf dat beetje extra aandacht geven. Maar soms ook niet. En dan is het heel fijn dat een ander het voor je kan doen.

Ontlasting van de IC-verpleegkundige
Dat geldt zeker voor de vrouw waar ik nu voor zorg. Ze heeft ALS en is al dusdanig ziek, dat ze 24-uurszorg nodig heeft, inclusief bewaking en monitoring. Ook nu ze in het ziekenhuis op de Intensive Care (IC) ligt. Mijn hulp voor deze vrouw zorgt ervoor dat de IC-verpleegkundige deels ontlast wordt.

Extra (ver)zorg(ing)
En hoe fijn is het dat ik dan ook meer zorg kan bieden dan er normaal gesproken mogelijk is op de IC. Zo kan ik haar een heerlijke massage geven, haar helpen met eten en drinken voor zover mogelijk, en – heel belangrijk – ik kan haar stem zijn naar de verpleging, omdat ze zelf niet meer kan praten. Doordat ik haar al langere tijd ken, weet ik wat ze wil en door verschillende communicatiemiddelen kan ze mij snel duidelijk maken wat ze wil.

Vertrouwd gezicht is geruststelling
Daarnaast vergroot mijn zorg en aanwezigheid het gevoel van veiligheid van mijn cliënt. Zij heeft beademing nodig en kan niets zelfstandig doen. Omdat ik al langere tijd voor haar zorg, ben ik een vertrouwd gezicht voor haar. Het is dan ook een hele geruststelling dat ik ook in het ziekenhuis bij haar kan blijven en voor haar kan zorgen. Geruststelling voor de cliënt is belangrijk voor een goede behandeling, het zorgt ervoor dat er (vaak) minder pijn wordt ervaren als een patiënt zich kan ontspannen en rustig is. Een ziekenhuisopname brengt al genoeg spanning met zich mee.

Meerwaarde
Op deze manier ben ik zowel voor de zorgvrager (mijn cliënt) als voor de reguliere verpleging van meerwaarde. Mijn werk is zo afwisselend, mooi en intens, dat ik je graag af en toe zo’n kijkje achter de schermen geef.

Ook leuk om te lezen: